maanantaina, tammikuuta 31, 2005

Synttäriraportti

Lauantaina tuli 23 ikävuotta täyteen ja sitähän piti tietysti juhlia. Ilta alkoi kakulla ja kahvituksella allekirjoittaneen residenssissä. Ulkona paukkuvasta pakkasesta huolimatta paikalle raahautuneet kaverit toivat monta hienoa lahjaa. Erityismaininnan saa serkkupojan maalaama taulu, joka pääsi heti kunniapaikalle makuuhuoneen seinälle.

Kun javat oli juotu, kyyditsi tilataksi kummalliselle kuskille tirskuvan seurueen Ruusulankadun keilahallille. Hohtokeilaus muutaman oluen ja kaverinporukan kera oli melkoisen hauskaa, vaikkakin tunnin ratavaraus osoittautui aivan liian lyhyeksi.

Looginen jatko illalle oli lampsia korttelin toiselle puolelle Pub Pickwickiin pelaamaan Trivialia (vapaana oli kylläkin vain se hämärä maantieto-versio) ja imuroimaan tummaa olutta. Muutama tunti irkkufiilistelyä sai ryhmässä aikaan kummallisen energialatauksen, joka aiheutti ryntäyksen kohti keskustaa ja Ravintola Amarilloa. Loppuyö noudatteli normaalia kaavaa: olutta, huutoa, mekastusta, naurua, drinkkejä, teräviä, jatkot ja uni.

Hauskaa oli. Kiitos kaikille mukana olleille!

Sijainti: Kotona
Musiikki: Nada
Fiilis: Same old, same old.


lauantaina, tammikuuta 29, 2005

23v.

Sain synttärilahjaksi hienot lakanat!

pt

torstaina, tammikuuta 27, 2005

Poliittisesti melkein korrekti

Tuijottelin iltapalaa maiskutellessa BBC Worldin koostetta Auschwitzin uhrien muistojuhlasta. Mainoskatkolla käänsin kanavan MTV:lle jolta tuli talkshow-parodia Kenneth B Kenneth B. Ohjelman vieraina olivat laulaja Beyonce Knowles ja ex-diktaattori Adolf Hitler.

Sijainti: Kotona
Musiikki: None.
Fiilis: Luomet painaa jo.

Sudden moment of clarity

Hetki sitten tuossa päivän pastaa mutustellessa havahduin toteamaan, että juuri nyt elämässäni on kaikki kohdallaan. Pääsykoekuviot ovat vihdoin näpeissä: valmennuskurssi on maksettu, lukuloma järjestetty ja rahat riittävät pääsykokeisiin asti. Työtä riittää niin paljon kuin jaksaa tehdä. Kuukausia kestänyt flunssa nujertui saikulla ja lääkkeillä. Koulustressin mukana menivät myös pitkään vaivanneet uniongelmat. Lauantaina tulee 23 vuotta mittariin ja sitä saan juhlia läheisimmät ystävät ympärilläni.

Uusia huolia tulee vielä, siitä voi olla varma. Nyt pitää nauttia juuri tästä hetkestä ja jättää huolehtiminen huomiseen.

Sijainti: Kotona
Musiikki: Rinneradio - VAL
Fiilis: Onnellinen. Levollinen.


sunnuntaina, tammikuuta 23, 2005

Laiskottaa kauhiasti



dookyweb.com/avatars

via SchizoBlog

Sijainti: Himpessä.
Musiikki: Green Day - Jesus of suburbia
Fiilis: Klassinen sunnuntai-blues vaivaa. Ja flunssa.

perjantaina, tammikuuta 21, 2005

Älä jätä minua, älä jätä, minä tarvitsen..

Ah for crying out loud.. nyt lyödään lyötyä.

IS: Sara La Fountain avoliittoon

Vuosi sitten toisensa tavanneet ohjaaja Antti Jokinen ja kokkina suomalaisille tutuksi tullut Sara La Fountain ovat muuttaneet yhteen.

Cmon Antti.. Andy my man. Miten mä voin kilpailla sun kanssa. Sä oot kuuluisa video-ohjaaja, sä oot rikas ja komea. Sä oot kuuluisa. Jätä nyt toisillekin jotain.

Sijainti: Duunissa
Musiikki: Eric Clapton - Have you ever loved a woman
Fiilis: Lyöty. Heartbroken.

torstaina, tammikuuta 20, 2005

Ristorante La Basilliassa

- Mitä herralle saisi tänään olla?

- Laita 14 tunnin duunipäivä.. ja tota.. vaikka sellainen tuju A-virus siihen lisäkkeeksi.

- Kitooos. Ja mitä juotavaksi?

- No laita vaikka kupillinen kuumetta.. ylettömällä perspiraatiolla kiitos.

- Kitooos.. ja tuliko vielä muuta?

- Otetaan nyt vielä vilunväristyksiä jälkkäriksi.

- Ja muuta?

- Eiköhän tämä riitä tälle päivälle.


Sijainti: Kotona.
Musiikki: Pelkkä flunssan korostama tinnitus.
Fiilis: Lääkehourussa. Ihan veks pelistä.

keskiviikkona, tammikuuta 19, 2005

60's meemi

folknik
You are a Folkie. Good for you.


What kind of Sixties Person are you?
brought to you by Quizilla

Sijainti: Himassa.. tietysti.
Musiikki: Chopin - Nocturne in B Flat Minor, Op9 No1
Fiilis: Kurkku kauheen kipeä. Kurja olo.

maanantaina, tammikuuta 17, 2005

Byrokratia: 1, pt: 0

Huh huh! Ristus että oli vaikeata vaihtaa saunavuoroa. Sinisilmäisenä ajattelin että homma hoituu yhdellä puhelulla. Silly Rabbit. Puhelimessa virkailija ilmoitti kohteliaasti ettei vuoron vaihtoa voi tehdä kuin paikan päällä toimistolla. Kysyin voisiko haluttua vuoroa edes varata tai jotain. Ei kuulemma voi. Eihän siinä sitten muuta voinut kun kysäistä toimiston aukioloaikoja.

maanantaisin klo 9:00-17:00
tiistai - torstai klo 8:30-11:00

Juuri näin. Normaali päivätyö ja varattu maanantai-ilta rajaavat siis mahdollisuudet toimittaa asuntoasioita tasan pyöreään nollaan. Kuka he****ti näitä aukioloaikoja oikein säveltää?

Tänään sain viimein järjestettyä aikaa toimitukselle. Marssin tomerasti toimistolle, sylkäisin käsiini ja valmistauduin aloittamaan byrokratian raskaiden rattaiden vääntämisen. Tiskin toiselle puolelle istahti nuori neito joka kysyi nimeni, osoitteeni, nykyisen vuoroni ajan ja lopuksi haluamani vuoron ajan. Todettuaan tietokoneelta kaiken olevan kunnossa hän hymyili ja totesi että vuoro on nyt sitten vaihdettu. Siinä koko toimitus. Juu ei olisi kyllä puhelimessa onnistunut!

"..taas huvita niikun oikein mikää!"

Sijainti: Kotona
Musiikki: Ihan hiljaa vaan
Fiilis: Väsynyt. Kiukkuinen.

perjantaina, tammikuuta 14, 2005

Friday with B.B.

Tämän perjantain fiilistelen Riley B. Kingin parissa. Kaikkien aikojen kovimman blues-miehen ehkä kaikkien aikojen paras keikka. Nice.

In 1974, B.B. King brought the Blues back to Africa. An audience of 80,000 came to Kinshasa for a three day music festival of America's Black and Latin legends and the "Rumble in the Jungle" Ali vs. Foreman in the fight of the century. The very air sizzled with excitement. Then B.B. filled the night with his raw power, searing energy and heart-stopping emotion.

Sijainti: Kotona
Musiikki: No B.B. tietysti
Fiilis: Raukea. Euforinen.

torstaina, tammikuuta 13, 2005

Katubandiittien paluu

Käväisin eilen parin kaverin kanssa katsastamassa Galleria Parasit3:n TARRAT-näyttelyn, johon on siis koottu näitä pahamaineisia, Helsingin katuja koristavia tarroja, stencileitä ja julisteita. Tutuista aiheista on myös väännetty useita isompia tauluja jotka ovat myytävänä. Jos budjetti olisi vaan antanut myöten niin mukaan olisi tarttunut useampikin teos. Kannattaa käydä tarkastamassa kun vielä ehditte. Näyttely on auki enää sunnuntaihin asti joten horioppia!

Suomen ensimmäinen katutaidenäyttely "TARRAT"
16.12.2004-16.1.2005.
Galleria Parasit3, Neitsytpolku 8, Helsinki
Avoinna ti-su 14-20

Sijainti: Duuni
Musiikki: Ei sitä töissä aina passaa fiilistellä
Fiilis: Tukkoinen. Nihkeä.

keskiviikkona, tammikuuta 12, 2005

Sosiologiaa

Tukku revittyjä hiuksia. Liuta valvottuja öitä. Paine alkaa vihdoin hellittää. Viimeiset pari viikkoa olen käynyt samaa taistelua kuin tasan vuosi sitten. Mitä tehdä elämällä? Mihin kouluun, mihin ammattiin? Eilen illalla sitten viimein uskaltauduin kurkistamaan sosiologian pääsykoekirjaa - ensimmäistä kertaa viime kevään pääsykoefiaskon jälkeen. Teksti tuntui pitkästä aikaa raikkaalta, mutta samalla jotenkin tutulta ja turvalliselta. Ladies and gentlemen, we have a winner!
Ellei jotain mullistavaa tapahdu niin pt suuntaa taas ensi keväänä Helsingin yliopiston sosiologian pääsykokeisiin. Ei enää tunnustelua, ei arkailua. Tällä kertaa mennään täysillä.

Huh että helpotti.


Sijainti: Kotona
Musiikki: Red Hot Chili Peppers - Get on top
Fiilis: Huojentunut. Onnellinen. Väsynyt.

lauantaina, tammikuuta 08, 2005

Old skool

HS 8.1.05
Hiphop-väen tukikonsertti Vanhalla Yo-talolla
--Yli kahdenkymmenen esiintyjän joukossa ovat muun muassa Redrama, Elastinen, Kapasiteettiyksikkö, Beats and Styles, Dallas Superstar, Mighty 44 ja Sami Saari.

Sami Saari. Hiphop. hmm.. niin kai sitten.

Sijainti: Kotona
Musiikki: Groove FM: Louis Prima - Just a gigolo
Fiilis: Pirtsakka

Edit: Tarkoituksenani ei ollut pilkata tai vähätellä tukikonserttia tai siinä esiintyviä artisteja. He tekevät tärkeää työtä hädässä olevien auttamisesksi. pt

keskiviikkona, tammikuuta 05, 2005

Mysteeri

Räpellän koneella, musiikki soi taustalla. Musan seassa kuuluu outo vinkuna. Rupean kuuntelemaan tarkemmin. Mistä hemmetistä se nyt kuuluu? Kaikki muut vehkeet mutelle. Vieläkin kuuluu. Vähän aikaa ihmettelen kunnes tajuan äänen lähteen: oma viheltely.
Hmm..

Sijainti: Kotona
Musiikki: Jonny Lang - Angel of mercy
Fiilis: Rauhallinen. Väsynyt.

Welcome back, sir!

Uusi vuosi uudet kujeet, sanotaan. My ass. Sama pää, sama duuni, sama palkka, samat eväät, samat ongelmat. Pois täältä on päästävä - opiskelemaan.

Kuten jo aiemmin raportoin, tietokoneesta todellakin meni upouusi kovalevy rikki. Liikkeestä sain tietenkin uuden kovon rikkoutuneen tilalle, mutta kaikki se 30Gt dataa meni suoraan bittitaivaaseen. Memmy Possea lainatakseni: "..silloin vituttaa niin ettei veri kierrä!" Onni onnettomuudessa, digikuvat olivat jääneet vanhalle kovolle ja näin selvisivät katastrofista. Niin hyvä onni ei ollut musiikin suhteen. Kaikki meni.

Sijainti: Duunissa
Musiikki: Radio City: Judas Priest - Turbo Lover
Fiilis: Sellainen taskulämmin turhautuneisuus