lauantaina, lokakuuta 09, 2004

Piikkiä karvanaamoille

Suihku, kuppi kahvia, tuore Hesari, pari leipää ja Groove FM:n jazz-aamiainen. Täydellinen lauantai-aamu. Selailen lehteä ja kiinnitän huomion söpöön kuvaan Korkeasaaren paviaaneista. Katse tarkentuu otsikkoon: ”Korkeasaaren eläintarhan paviaanit lopetetaan leijonalinnan remontin takia” Jostain kumman syystä kurkkuvoileipä lennähtää väärään kurkkuun. Lukaisen otsikon varmuudeksi uudelleen ja jatkan itse uutiseen. Jutussa kerrotaan että paviaanien tilat vanhassa leijonalinnassa ovat päässeet niin huonoon kuntoon että työntekijät pelkäävät ”apinoiden tulevan seinästä läpi”.

Varaa korjaukseen ei ole koska tänä vuonna korjausvuorossa on mm. visenttien tarha. Jaaha. Mitä v***n elukoita visentit edes ovat? (Isoja, puhvelin näköisiä elukoita näemmä)

Toinen perustelu hämmästytti vielä enemmän. ”Kun ihmiset maksavat talvella lipusta yhtä paljon kuin kesällä, meidän mielestämme yleisön pitäisi myös nähdä silloinkin kaikki eläimet”. No siinä tapauksessa! Eläinten biologian on parempi taipua meidän sääoloihin or else..

Jotenkin vaan veikkaan että jos suoritettaisiin kysely yleisön suosikkielukoista niin paviaanit olisivat aika kärkipäässä. Korkeasaari pääsisi varmasti ennätystulokseen jos vaan ronskisti luovuttaisiin kaikista kalliista elukoista ja korvattaisiin ne esim. pahvikopioilla.

Maximize the profit, biatch!