sunnuntaina, lokakuuta 31, 2004

Pyhä Andreas sentään!

La-ilta: Kädet tärisevät, silmät punoittavat, keskittyminen on vaivalloista. Ei, en ole krapulassa. En ole myöskään kuumeessa. Kello on 23:30 ja olen juuri pelannut pleikkaria seitsemän tuntia putkeen. Lopetan pelaamisen, pesen hampaat ja raahaudun sänkyyn. Suljen silmät mutta mustan sijasta luomien sisäpinnalla vilistää autoja, räjähdyksiä ja katujengejä. Näytös kestää aikansa kunnes nukahdan. GTA San Andreas on täällä!

Rockstar Games ei taaskaan petä. Peli on kuin onkin kaiken odottelun arvoinen. Tällä kertaa pelaaja hyppää Carl "CJ" Johnsonin kenkiin 1990-luvun alun Los Santosin (Los Angeles) kaduille. Jos Vice City otti vaikutteensa Miami Vicen kasarikimalluksesta, San Andreas ammentaa 90-luvun jengileffoista kuten Boyz N the Hood ja Menace II Society.

Uutta pelissä on mahdollisuus uida ja sukeltaa sekä kyykistyä. Pääasiallisena kulkuvälineenä on edelleenkin auto tai tiukassa paikassa vikkelät jalat. Peliin on lisätty roolipelimäisyyttä laajentamalla pelaajan mahdollisuuksia kehittää hahmoaan. Vaatetusta, ihotaidetta ja hiuskuontaloa (mukana afro!!) voi muokata mieleisekseen alan liikkeissä. Tämän lisäksi hahmon fysiikasta on pidettävä huolta syömällä ja treenaamalla. Punttisalilla voi kasvattaa lihasmassaa ja sulatella rasvaa, jota liika pikaruuan syöminen taas lisää. Aliravitsemus luonnollisesti vähentää lihasmassaa.

Pelikenttä on aivan mielettömän suuri (n. kolme kertaa suurempi kuin Vice Cityssä). Suurien välimatkojen nopeaan kulkemiseen reittilennot tuovat helpotuksen. Ehkä paras käytännön parannus on mahdollisuus skipata pieleen menneiden tehtävien ajo-osuuksia. Tämä säästää hermoja ja rohkaisee suurempaan riskinottoon.

Edellisten pelien tapaan, San Andreasin soundtrack on pullollaan ajan suurimpia hittejä. Eri musiikkityyleille on taas pyhitetty omat kanavansa. Mukana on mm. klassinen hiphop, funk (dj:nä George Clinton), house, dub/reggae, country ja moni muu. Ääninäyttelijöiksi on saatu houkuteltua mm. Samuel L Jackson, James Woods ja Ice-T.

Aamupala syöty, jääkaappi täynnä ruokaa ja loppupäivä vapaata.. mitähän sitä tänään puuhaisi?!