keskiviikkona, joulukuuta 15, 2004

Tyly talvi vammaisille

Helsingin sosiaaliviraston vakuuttavat otteet Helsingin vammaiskuljetusjupakassa vain jatkuvat. Koko kevään ja kesän jatkuneen vitkuttelun jälkeen sosiaalivirasto sai vihdoin valitusprosessin syyskuussa käyntiin - tämäkin tosin vasta mediakohun ja vammaisten oman aktiivisuuden ansiosta. Aamun Helsingin Sanomat uutisoi seuraavasti:

Helsingin sosiaalivirasto aloitti huomautusmenettelyn jo syyskuussa, mutta vasta joulukuussa selvisi, että irtisanomisperusteiksi esitetyt järjestelmän puutteet oli eritelty liian ylimalkaisesti. "Me sosiaalilautakunnan jäsenet olimme kolme kuukautta siinä uskossa, että reklamaatio olisi tehty oikein. Huomautusmenettely alkaa nyt alusta."

Jaahas. Tämän muotovirheen ansiosta vammaiset viettelevät tämän talven nähtävästi pakkasessa, arvuutellen ilmestyykö etukäteen tilattu taksi paikalle vai ei.

Suuria ei tosin kannata odottaa reklamaatioltakaan. Helsingin Sanomien mukaan itse sosiaaliviraston johtaja Aulikki Kananoja on esittänyt, ettei kuljetuspalvelusopimusta purettaisi. Tämä sen takia koska hänen mukaansa lopettaminen ei ole tarkoituksenmukaista muun muassa sen vuoksi, ettei korvaavaa järjestelmää vammaiskuljetusten järjestämiseksi ole olemassa.

Helsingin kaupungin ja Transmationin välinen sopimus on voimassa ensi vuoden loppuun saakka. Ei taida järjestelyt muuttua ennen sitä.