torstaina, huhtikuuta 21, 2005

Ope hei!

Tuli lupauduttua viikonlopun pirskeissä hissan sijaiseksi, joten päiväni alkoi YNK:in auditoriossa. Ne unenrippeet, mitkä sumensivat silmiä vielä aamukahvilla, karisivat kun 35 kiiluvaa lukiolaissilmäparia arvioivat uutta opettajaansa. Aiheen esittely, muutama kalvo ja sitten video pyörimään. Kaikki meni paremmin kuin osasin odottaakaan eikä kukaan onneksi tajunnut alkaa testaamaan sijaisen yleissivistystä.

Lukion tuntien jälkeen oli pari tuntia kasiluokan kanssa. Siinäkään ei mitään uutta. Pääasia että istuvat paikallaan, pysyvät hiljaa ja edes näyttävät keskittyvän opetukseen. Armeijakurilla pääsee tässä aika pitkälle.

Oli hauska seurata parin tunnin ajan näiden tulevaisuuden toivojen rimpuilua kahden päinvastaisen voiman välillä. Ensinnäkin pitäisi saavuttaa mahdollisimman korkea status kaveripiirissä. Tämä onnistuu koulussa parhaiten viestimällä kaikin keinoin halveksuntaansa opettajia ja koko koululaitosta kohtaan. Toisaalta kuitenkin pitäisi pystyä "salaa" opiskelemaan ja menstymään ja vastaamaan näin vanhempien odotuksiin.

Tämä kamppailu kulminoitui todistusten jaossa. Huonoimmat numerot julistettiin tietysti kovimpaan ääneen räkäisen naurun saattelemana, mutta mitä isompi nauru suusta kaikui, sitä suurempi oli pelko silmissä.

Ainiin.. käsitellään tämä asia nyt kerralla kuntoon. Tiedoitus kaikille teinitytöille: Se valkoinen läskinpala, joka pursuu sieltä pinkeiden Miss Sixtyjen ja napapaidan välistä.. SE EI OLE SEKSIKÄSTÄ! Jos nyt ei muuten niin pankaa se nyt ainakin lumisateen ajaksi piiloon. Kiitos.