perjantaina, huhtikuuta 08, 2005

Vahva alku

Huh! Eka viikko kahden kuukauden projektista on takana. Mä olin suunnitellut aloittavani varovasti kirjaa selaillen, ehkä piirtelemällä vähän kaavioita, mutta homma lähtikin heti alusta vahvasti käyntiin. Sain kolmessa päivässä (maanantaina tein pelkän lukusuunnitelman) luettua pääsykoekirjan kerran läpi ja tänään kirjoittelin ulkomuistista pääkohdat ylös. Yllättävän paljon sitä tietoa on pysynyt vuoden ajan päässä, koska melkein kaikki aiheet löytyivät päivän lopussa papereilta.

Opiskelupaikan vaihtaminen kotoa kirjastoon tuntuu myöskin tehostaneen opiskelua. Liian mukava ympäristö ei ole keskittymisen kannalta hyväksi vaan pieni askeettisuus pitää ajatukset tiukasti opiskelussa. Kun työpäivä on tehty, opiskeluasiat jäävät kirjastoon ja kotona saa olla rauhassa.

Ratkaisin aamu-unisuuteni käymällä parina päivänä vetämässä tunnin punttitreenin ennen kirjaston aukeamista. Kun koneet on kunnolla käynnissä, on vaivatonta aloittaa pänttäys heti aamusta täydellä teholla. Kesällä mä oon sitten fiksu JA kauheessa rantakondiksessa.

Ja nyt viikonlopun viettoon! (.. eli mutsille syömään pizzaa)