tiistaina, kesäkuuta 21, 2005

Arki-illan turnee

Olipa hauska ilta. Lähdin suoraan duunista parin kaverin kanssa käymään Hietalahden iltakirppiksellä. Eipä ollut paljon nähtävää. Paikalla oli lähinnä venäläisiä feikki-Gucceineen ja sitten niitä "ammattilaisia", jotka ostavat toisilta halvalla ja rahtaavat kamat sitten omaan pöytään myytäväksi moninkertaiseen hintaan. Yhdessä pöydässä oli myytävänä leffa, jonka mä olisin todella halunnut. Myyjä vaan ei suostunut lopettamaan puheluaan. Vähän aikaa odoteltuani aloin kuunnella puhelua tarkemmin:

"Mitä jos mä tulisin tänään käymään. Oisko sulla sitä yhtä? No sitä, kyl sä tiiät. No hmh, jos mä tuun illalla ni annatsä mulle pillua? Antasit nyt. No puhutaan siitä illemmalla"

Tässä vaiheessa rupesi naurattamaan niin paljon että piti jatkaa matkaa. Sinne jäi video pöydälle. Seksin ruinaaminen.. olisihan siitä voinut tietysti jotain oppiakin. (Vastaavaa on sattunut muuten ihan äskettäin muillekin.)

Kirppikseltä lampsittiin kauppaan ja sieltä jääkylmä kutonen kainalossa Kaivarin rantaan istuskelemaan. Tuijoteltiin merta ja pohdittiin miksi suomenruotsalaiset harrastavat niin usein purjehdusta sekä sitä miksi niillä on aina pinkki pikeepaita päällä ja valkoinen neule rennosti harteilla. Onko pinkillä paidalla jokin purjehdukseen liittyvä funktio? Entä sillä neuleella?

Oltiin kävelemässä kohti Espaa kun huomattiin Unioninkadulla jotain hässäkkää. Talonvaltaajien kulkue törmäsi poliisin tiesulkuun. Muutamalla valtaajalla meni ilmeisesti herne nenään ja hetkessä joka puolella ryntäili mellakkavarusteisia poliiseja ja karjuvia talonvaltaajia. Muutama pidätettiin ja huuto yltyi. Liikenne seisoi ja paikalle virtasi yhä enemmän poliisipartioita. Tässä vaiheessa päätimme jatkaa matkaa. Saapa nähdä ylittääkö tämä uutiskynnystä.

Istuskeltiin hetken aikaa Espalla ja kuunneltiin hienoa jazzia. Bändi soitti loistavan version Louis Armstrongin St Louis Bluesista. Espalta mentiin kurkkaamaan uutta Kampin keskusta. Vaikka siitä oli auki vasta pieni osa keskus näytti tosi hienolta. Bussilaiturit näyttivät toimivan hetken tarkkailun perusteella varsin kätevästi. Ihmiset näyttivät löytävän bussinsa. No nuoret ainakin.

Kotimatkalla käveltiin entisen linja-autoaseman läpi. Sinne oli ilmestynyt julmetun kokoinen terassi. Siis todella iso. Terassi näytti sen verran viihtyisältä että se täytynee lähipäivinä käydä testaamassa. Terassin vieressä oli mielettömän hieno valokuvanäyttely. Kuvien alalaidassa oli kuvaajan nettisivukin mainittuna, mutta enhän mä sitä enää muista. (Jos joku tietää sen niin laittakaa ihmeessä kommentteihin). Käykää ihmeessä tsekkaamassa.

Edit: Se nettisivu on siis http://www.yannarthusbertrand.com/index_new.htm