tiistaina, heinäkuuta 26, 2005

Pori Jazz 2005

Muutama sana Pori Jazzista. Jonny Langin keikka perjantai-iltana Jazz Centerin klubilla oli uskomaton - siitä huolimatta että itse keikkapaikka oli suoraan sanottuna aivan paska. Lavan edessä, aivan keskellä, oli iso betonipilari. Äänentoisto oli huonosti suunniteltu. Baariin oli jumalaton jono ja itse juotava oli törkeän hintaista.

Olot eivät kuitenkaan estäneet illan tähteä vetämästä raa'an alkuvoimaista blues-keikkaa. Lang soitti bluesia, rockia, gospelia ja vähän countryakin. Noin puolet setin biiseistä oli kolmelta studioalbumilta ja puolet erilaisia covereita. Jonny Lang oli juuri sellainen kuin olin kuvitellutkin: äärettömän lahjakas, raaka bluesmies. Bändi veti kaikki biisit läpi sellaisella intensiteetillä että katsoja ei voinut muuta kuin huutaa, tanssia, riehua ja laulaa mukana. Keikan jälkeen oli kyllä ääni mennyt ja voimat ihan loppu. Kesti muutaman tunnin että sain rauhoituttua niin paljon että nukahdin. Pyörin keikan jälkeen tunnin verran ympäri Porin keskustaa ja katselin karnevaalimeininkiä.

Lauantaina Poriin saapui koko muu meidän porukka; kymmenkunta ihmistä ja kaikkien omat kaverit päälle. Päästiin Kirjurille ensimmäisien joukossa ja saatiin valita ihan vapaasti paikka meidän piknikille. Ilta sisälsi loistavaa musiikkia (Anna-Mari Kähärä Orkesteri, Sun Ra Arkestra, Jonny Lang ja illan kuningatar Lauryn Hill), hyvää ruokaa (erityismaininta lohipiirakoille!) ja parhaiden ystävien seuraa. Kirjurin jälkeen käytiin vielä katselemassa Porin yöelämää, joka osoittautui hyvinkin kosteaksi.

Sunnuntaina satoi kaatamalla aamusta asti. Sade yhdistettynä aivan järkyttävään krapulaan (ainakin mulla) sai meidät aikaistamaan kotiinlähtöä kello 13:00. Oltiin tuskaisen junamatkan jälkeen Pasilassa siinä neljän jälkeen iltapäivällä.

Yhteenvetona sanoisin ettei mun kesän kohokohta olisi voinut mennä paremmin. Hieno kokemus! Kiitos kaikille mukana olleille.. ilman teitä kaikkia tämä reissu ei olisi ollut läheskään sitä mitä se nyt oli. Matkakuvat löytyvät nettisivulta, jota asianomaiset voivat kysellä vaikkapa sähköpostilla tai tekstarilla.