maanantaina, syyskuuta 26, 2005

Gurkku on gipee

Elikkäs.. mulla nousi lauantai-iltana kuume, joka alkaa nyt jo onneksi vähän hellittää. Ilmeisesti sulkapallorääkki serkkua vastaan flunssaisena ja krapulassa oli kropalle liian kova pala. Eihän tolle nyt luovutusvoittoakaan voi antaa..

Tänään alkoi tieto- ja viestintätekniikan (TVT) peruskurssi. Sain hidasteltua ilmoittautumispäivänä sen verran, että päädyin ryhmään, joka kokoontuu maanantai-aamuisin ja perjantai-iltapäivisin. Splendid. Kaikille tunneille tulee osallistua siitäkin huolimatta ettei niillä välttämättä ole mitään järjellistä sisältöä. Tänään aiheena oli tutustua nettiohjeiden avulla omatoimisesti tietokoneen rakenteeseen (mikä on näyttö, mihin virtapiuha kiinnitetään ym.). Kurssin olisi voinut suorittaa myös itseopiskeluna, mutta jotenkin ajattelin, että tuntiopetuksesta voisi tarttua jotain uutta, näppärää tietoa. Ei taida tarttua.

Iltapäivällä on luvassa akateemikko Erik Allardtin luento suomalaisen sosiologian historiasta; aiheesta, jonka ytimessä hänen oma elämäntyönä on. Mukava kuulla mitä ikonilla on asiaa.