tiistaina, syyskuuta 06, 2005

Siellä muiden mukana

Tänään olivat ensimmäiset varsinaiset luennot. Saliin astuessa ei ollut vaikea päätellä että paikka oli täynnä fukseja. Kaikki etsivät pelokkain silmin istumapaikkaa mahdollisimman kaukaa takaa. Sali oli täynnä (muutamaa liikuttavan aran näköistä myöhästyjää lukuun ottamatta) jo kymmenen minuuttia ennen luennon alkamista. Muistiinpanojen riittävyys näytti huolestuttavan monia. Samoin tentti. Ja tenttikirja. Minä tietenkin stressailin muiden mukana.

Joukkoon mahtui yksi tyttö, joka näki tehtäväkseen kommentoida professorin opetusta tuhahduksin, halveksivin naurahduksin sekä parhaimmillaan esittämällä kiivaita vastaväitteitä. Väittelyhän on sinänsä varsin viihdyttävää ajanvietettä, tyttö vain valitsi vastustajakseen hieman turhan kokeneen kaverin. Nyrkkisääntönä voisi siis pitää seuraavaa: älä haasta 30 vuotta sosiologiaa opettanutta professoria, jos itsellä on opintoja takana noin 30 minuuttia. Tuli pahaa jälkeä.

Antropologian johdantokurssin avauksessa oli porukkaa ainakin valtsikasta, matemaattis-luonnontieteellisestä, teologiselta ja tekulta, yhteensä noin pari sataa. Antropologia kiinnostaa monia, itseni mukaan lukien. Toivottavasti proffa saa ensi kerraksi itsensä koottua, opetus kun oli tällä kertaa aika vaikeaselkoista. Kaveri vaikutti kyllä aika velmulta. Haukkui Bushin politiikkaa ja hehkutti Kurosawan leffoja.

Huomasin että nykyiset rillit alkavat olla vaihdon tarpeessa. Taululle ei meinaa nähdä siristelemättä ja vähänkin pitempi käyttö aiheuttaa muikean päänsäryn. Uudet maksavat vaan ihan jumalattomasti. Mistähän saisi halvalla? Ideoita?

Tämä oli muuten 201. postaus. Niin se aika kuluu.