torstaina, syyskuuta 01, 2005

Tästä se alkaa

Noniin, koulunkäynti on aloitettu. Kaksi ensimmäistä päivää olivat täyttä ajanhukkaa. Tiedekunta esittäytyi, samoin iso läjä eri järjestöjä ja yliopiston palveluita. Muutama vanhempi opiskelija kävi kertomassa opiskelijan arjesta. Mitäpä kostuin tästä kaikesta? Instrusta saa kuulemma opiskelijakortilla näöntarkastuksen ilmaiseksi. Rahanarvoista tietoa tietysti sekin.

Tänään päästiin jo vähän lähemmäksi itse asiaa. Saatiin tunnukset yliopiston intranettiin ja ehdinkin jo vähän katsella syksyn ohjelmaa. Tällä hetkellä ensimmäiseen periodiin näyttää tulevan ainakin muutama sosiologian kurssi, sosiaali- ja kulttuuriantropologian kurssi ja vähän ATK:ta. ATK:sta saatiinkin jo vähän esimakua, kun tunnareiden jakoa ryyditettiin tunnin mittaisella pikakoulutuksella yliopiston järjestelmiin. Opettajana oli joku tukihenkilö, joka selitti koko tunnin viruksista, troijalaisista ja muista uhista. Oli kuulemma matohyökkäys parasta aikaa menossa, kun verkko toimi hieman hitaalla. Kaveri oli kalju, lihava ja sillä oli paita, jonka rinnuksessa luki No Windows, No Problem! Kummelihahmo siis.

Sosiologian laitoksen henkilökunta esittäytyi fuksien mutustellessa herkullisia leivoksia kahvin kera. Opettajien joukossa oli muutama kiinnostavan oloinen persoona, joista varmasti tulen kirjoittamaan myöhemmin enemmän. Professori Sulkunen kuvaili omaa tutkimuskohdettaan: "..tutkin päihteidenkäyttöä, johon olen läheltä perehtynyt jo pitemmän aikaa.."